{ "title": "Dirsekte Şişlik", "image": "https://www.dirsek.gen.tr/images/dirsekte-sislik-4926.jpg", "date": "19.01.2024 11:14:57", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Dirsekte Şişlik; İnsanlar yaşamları boyunca birçok kaza ile karşı karşıya kalmaktadır. Yüksekten düşme, kaza, darbe alma, ağır kaldırma ve yaralanmalar sonrasında dirsekte şişlik problemi oluşabilmektedir. Dirsekte şişlikle birlikte morarma durumu söz konusu ise durum oldukça ciddiyet taşıyabilmektedir. Bununla birlikte dirsekte şişlik yaşayan kişilerde morarma, ağrı ve eklemlerde şiş özelliği gözlemlenebilir. Böylesi bir durum oldukça tehlikeli olabilmektedir. Dirsekte şişlik rahatsızlığı alınan yaralanmalardan dolayı; mikrop ve zararlı virüsler yaraların enfeksiyon kapmasına neden olarak dirsekte şişlik problemi yaşanabilir. Şayet dirsekte oluşan rahatsızlıklar bir iç hastalık veya kemik rahatsızlığından dolayı gerçekleşmiş ise bu durum oldukça ciddi bir rahatsızlık türüdür. Dirsek kemiğinde bulunan tümör veya ur kişinin yaşama tutunmasını engeller. Ayrıca ciddi rahatsızlıklar kişinin yaşamasına neden olabilmektedir.

Dirsekte Şişlik Oluşmasına Neden Olan Etmenler

Kol ve el bölgesinde arasında kalan dirsekte şişlik problemi ciddi anlamda rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ülkemizde dirsekte şişlik problemi çoğunlukla aşırı yük kaldırma ve ani hareketlerden kaynaklı kişinin ciddi anlamda rahatsızlanmasına neden olabilmektedir. Bu durumun tedavisi amacıyla ağır yük taşımamak ve şişkinliğini devam etmesini engellemek amacıyla el ve kol bölgesinin çalıştırılmaması yeterli olacaktır.

Dirsekte Şişlik Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Şayet bir kimsenin dirsek bölgesinde incinmeden dolayı şişkinlik bulunmakta ise bu durumun kronik bir rahatsızlığın kaynaklı olup olmadığı araştırılır. Bu araştırma sonrasında şayet incinme ve yorulmadan dolayı şişlik oluşmuş ise bu durum dinlenme ile tedavi edilebilmektedir. Şayet dirsekte şişlik kemik rahatsızlığı, tümör oluşumu ve enfeksiyonlardan kaynaklı olarak oluşmuş ise bu durum oldukça tehlike arz eder. Böylesi bir durumda Uzman ortopedi uzmanı tarafından tetkik ve tahliller yapılır. Akabinde dirsekteki rahatsızlığın tam anlamıyla tespitini sağlamak amacıyla tomografi ve röntgen çekilecektir. Çekilen film sonrasında kişideki şişliğin bir enfeksiyondan mı yoksa alınan bir darbeden dolayı oluşup oluşmadığı tespit edilir. Akabinde Uzman hekim dirsekte şişlik rahatsızlığını geçirmek amacıyla krem ve ilaç tedavisi uygular. Bu süreçte hasta kesinlikle ağır kaldırmamalıdır. Bu ağır kaldırmama ve dinlenme sonrasında 5-7 gün sonrasında kişinin rahatsızlığı son bulur. Şayet kişi ilaç tedavisine rağmen dirsekte şişlik durumu devam etmekte ise konu Uzman hekime bildirilerek yeni tedavi yöntemi belirlenir. Beklenmeyen bir durum gözlemlenmesi halinde ve ağrılar ile şişkinliğin artması halinde acilen bir doktora başvuruda bulunulması gerekmektedir.
" } ] }