{ "title": "Dirsek Bandajı", "image": "https://www.dirsek.gen.tr/images/Dirsek-Bandaji-89.jpg", "date": "20.01.2024 17:44:35", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Dirsek Bandajı, dirsek eklemine binen yükü azaltmak ve dirseği destekleyip korumak için kullanılan bandaja verilen isimdir.

Temel olarak kolların fazla kullanılması dirsekte bulunan lateral yani dış tarafında ağrı oluşması ve sonuçta acı hissi oluşmasıdır. Uzun zaman bu bölgedeki ağrılar önemsenmezse dirsek kısmında bulunan kaslarda yırtılmalar oluşur. Şimdilik bu sağlık sorununun herhangi bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Dirsek bandajlarının kullanılma nedeni fazla derecede kullanılması sonucunda dirsekteki kaslarda oluşan ağrılar nedeni ile kasları desteklemektir. Bu noktada asıl bilinmesi gereken nokta dirsek bandajı kullanımının ne derece etkili olduğudur.

Dirsek bandajı özellikleri nelerdir?

Dirsek bandajlarının sürekli olarak kullanılmaları söz konusu olduğundan termal neopren denilen malzeme kullanılarak yapılmıştır.

Dirsek bandajının ölçüsü önemlidir. Bunun için dirseğin 3 santimetre kadar alt kısmından kolun çevre ölçüsünü almanız yeterlidir.

Bant ön kolun çevresine sarılarak kullanılır. Bu bandajlar hem dirsek hem ön kol kaslarına uygulanan baskıyı azaltıcı bir etkiye sahiptir Bazı bandajların bir kısmında dirsek pedi bulunur. Bu ped soğuk tutma bazıları sıcak tutma özelliğindedir.

Dirsek bandajı takılma şekli

Dirsek bandajlarının dirsek ekleminin kolayca hareket etmesini sağlamak ve hareket ederken oluşan ağrıyı azaltıcı etki sağlamaktadır. Bandajda bulunan çerçeve ilmeğin iç tarafına gelecek şekilde bir ilmek oluşturmak gerekir. Bandın ped bulunduran kısmı dirsekten az da olsa yukarıya gelecek şekilde takılmalıdır. Bandı dirsekten çıkarırken ise 10 dakika kadar önce dirsek bandajı buz konulmalı ve bandaj öyle koldan çıkarılmalıdır. Bu nokta oldukça önemlidir çünkü dirsek bandajları rastgele çıkarılmaya çalışılması durumunda dirsek bölgesi kaslarında yırtılma meydana gelebilir. Ayrıca dirsek bandajının askı ile desteklenmesi daha doğru bir yaklaşımdır ayrıca gerekli olan tıbbi tedavinin de uygulanması gerekir.
" } ] }